1/23

Jäsenkirje 1/23

 

HOI KOLIKOK

Huhtikuu alkaa olla lopuillaan ja kovasti odotellaan jo kesää. Tässä  hieman kuulumisia yhdistyksen hallitukselta. Alkuvuosi meni aika lailla vuosikokouksen asiakirjoja valmistellessa. Linkeistä pääset tutustumaan vuoden 2022 toimintakertomukseen ja vuoden 2023 toimintasuunnitelmaan.

 

Tänä vuonna lähdimme mukaan Suomen Ladun ja  Suomen Paralympiakomitean toteuttamaan Kaikille avoin ulkoilu -hankkeeseen, jossa tarkoituksena on osalllistua kehittäjätyöryhmän toimintaa ja järjestää yksi kaikille avoin tapahtuma. Halutessasi voit lukea hankkeesta lisää tästä.

 

Alueilla tapahtuu metsämörriohjaajien tapaamisten merkeissä ja niistä pääset lukemaan myös tässä kirjeessä. Huhti- toukokuun vaihteessa järjestetään Metsämörri symposiumi Japanissa ja siitä lisää seuraavassa jäsenkirjeessämme.

 

Hallituksen jäsenet tavoitat edelleen metsamorri.ohjaajat@gmail.com.

Muista myös kotisivumme Metsämörriohjaajat ry,

facebook -sivusto Metsämörriohjaajat ja instagram metsamorriohjaajat_ry

 

Lukuiloa toivottaen Katja, puheenjohtaja

 

TERVEISIÄ JÄSENILTÄMME

 

Tästä pääset lukemaan Annukan ja Merjan jutun yhdistyksen vuosikokousviikonlopusta Suomenlinnassa 15.- 16.4.2023.

 

TAPAHTUU

 

Metsämörriohjaajat ry:n ylimääräinen vuosikokous

13.5.2023 klo 10.00

Helsingin keskustakirjasto Oodissa,

(os.  Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki),

2. krs ryhmätila 7.

TERVETULOA!

Sääntömääräisessä vuosikokouksessamme 16.4.2023 esittelimme uudet säännöt ja ne on nyt vahvistettavana ylimääräisessä vuosikokouksessa. Suuria muutoksia ei tarvinnut tehdä, lähinnä päivitystä tähän päivään, jäsenluokkien lisäämistä ja mahdollisuus pitää sääntömääräisiä vuosikokouksia hallituksen päättämällä tavalla (lähikokouksena, hybridikokouksena tai etäkokouksena).

 

Pääset tutustumaan sääntöehdotukseen tästä. Olemme laittaneet keltaisella niitä kohtia, jotka ovat muuttuneet eniten vanhoista säännöistä.

 

Esityslista

1. Avataan kokous

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.

3. Todetaan kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja kokouksen edustajat.

Yhdistyksen sääntöjen §11 mukaan kokousilmoitus on ollut esillä seitsemän(7) vuorokautta ennen kokousta yhdistyksen kotisivulla 27.4.2023 alkaen. Kokouskutsu on myös lähetetty jäsenkirjeessä 27.4.2023 niille, jotka ovat antaneet luvan käyttää sähköpostiosoitettaan. Kokouskutsu on myös jaettu 27.4.2023 metsämörriohjaajat Facebook-sivulla.

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.

Ehdotetaan: kokouksen esityslistaa kokouksen työjärjestykseksi.

5. Yhdistyksen sääntöjen muuttaminen

Uusi sääntöehdotus

Vanhat säännöt

6. Päätetään kokous.

 

 

ALUETOIMINTA

 

Metsämörriohjaajien tapaamiset latualueilla vuonna 2023

29.4 Oulun alueen metsämörriohjaajien tapaaminen klo 16.30 Ainolan puistossa kahvila Kiikun edessä, (os. Ainolanpolku 1.) Tutustutaan Metsämörrin suuntamysteeriin ja suunnitellaan tulevaa perhetapahtumaa. Mukaan omat nuotioeväät.

10.5 Turun seudun Metsämörriohjaajien tapaaminen klo 17.30-20.00.

Kokoontuminen Nipsikatu 1 Littoinen, järvenpuoleinen parkkipaikka.

Tutustutaan Metsämörrin suuntamysteeriin sekä vaihdetaan uusia ideoita. Mukaan omat eväät.

30.5 Kymi-Vuoksi alueen metsämörriohjaajien tapaaminen klo 18.00 Mäntylän laavulla Lappeenrannassa. Tiutustutaan Metsämörrin suuntamysteeriin. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 27.5 mennessä ullamaijakakela@gmail.com.

16.9 Hämeen alueen metsämörriohjaajien tapaaminen klo 12.00-14.00 Lahdessa, paikka tarkentuu myöhemmin. Tutustutaan metsämörrin suuntamysteeriin ja vaihdellaan ideoita. Omat eväät mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 14.9 mennessä titiliisa@gmail.com

30.9 Uudenmaan alueen metsämörriohjaajien tapaaminen Järvenpäässä klo 12.00-15.00, paikka tarkentuu myöhemmin. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 28.9 mennessä saijaeronen@gmail.com.

 

Jos sinulla on tiedossa paikkakunta, jossa kaivattaisiin metsämörriohjaajien tapaamista niin vinkkaapa siitä  meille sähköpostitse metsamorri.ohjaajat@gmail.com.

 

TERVEISET METSÄMÖRRILTÄ

 

Hoi kolikok! Oletkos ehtinyt tälle keväälle jo tapaamaan ystävääni Lohi-Valtteria? Näin keväisin Lohi-Valtterin tapaa aika useasti lumesta ja jäästä sulaneiden lätäkköjen ja purojen äärellä. Vesisade saattaa tuntua epämukavalta, mutta sopivat vaatteet päälle, kumisaappaat jalkaan ja ulos lätäköihin hyppelemään. Kuinka kauas sinä saat veden räiskymään hypätessäsi lätäkköön? Tai oletko kuullut Lohi-Valtterin laulua, jossa on aika tarttuva kertosäe; ”bubbel, bubbel  bubbbelilaa laulaa Lohi-Valtteri saa. Ja laineet ne loiskii, että sä aina suojele vettä”.(Gösta From)

 

Kesällä Lohi-Valtteri tavallisesti liikkuu isompien vesistöjen; järvien, jokien ja merien lähellä käyden tervehtimässä niissä asuvia ystäviään. Oletko sinä kokeillut heittää leipiä, ja nyt en tarkoita sitä syötävää leipää, vaan litteää kiveä. Kiveä täytyy heittää viistosti veden pintaan niin että se kimpoaa veden pinnasta ilmaan mahdollisimman monta kertaa. (Leikki-idea löytyy Metsämörri ystävineen materiaalista)

 

KOULUTUS

 

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2023 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto.

 

Metsämörriohjaajat ry:n kautta on mahdollista hakea yhdistyksen ilmaispaikkaa Suomen Ladun koulutuksiin. Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi laita sähköpostia metsamorri.ohjaajat@gmail.com ja kerro miksi juuri sinun täytyisi päästä koulutukseen.

 

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan sopimuspohjaan.

sopimuspohja-ilmaispaikkakoulutukseen

 

MATERIAALIT

 

Metsämörrin suuntamysteeri

Metsämörriohjaajat ry jakaa jäsenilleen metsämörrin suuntamysteerin.

 

Jos olet liittynyt yhdistykseemme 1.1.- 30.4. 2023 välillä, tulet saamaan sähköpostiisi Metsämörrin suuntamysteerin toukokuun aikana, jos jäsentiedoissamme on voimassa oleva sähköpostiosoitteesi. Jos ei ole, niin käy päivittämässä  tietosi Suomen Ladun jäsenjärjestelmässä

https://suomenlatu.crmieportal.com/login

Täältä löydät edelleen tulostettavaa ja lainattavaa materiaalia. Oulun alueen Tarjalta ja Lounais-Suomen Annukalta ja Merjalta voi kysellä lainaan myös Tunturi-Tiina käsinukkea . Yhteystiedot löytyvät täältä.