1/22

Metsämörriohjaajat ry jäsenkirje 1/2022

Hoi kolikok

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 27.3.2022 Turussa. Pääset lukemaan vuosikokousviikonlopusta hallituksen jäsenen Annukan kirjoittamana
https://metsamorri.suomenlatu.org/toiminta/terveiset-vuoden-2022-vuosikokousviikonlopusta/

 

Uuden hallituksen järjestäytymiskokous oli 20.4.2022 ja siinä jaettiin hallituksen tehtäviä seuraavasti:

Puheenjohtaja Katja Salmela-Nieminen, Mikkeli (valinta vuosikokouksessa)
Varapuheenjohtaja Anna-Kaija Stolt, Kaarina
Sihteeri Merja Rytkönen, Vihti
Rahastonhoitaja Anu Soro, Sastamala
Jäsensihteeri Saija Eronen, Järvenpää
Tiedottaminen Siskoliisa Keskiväli, Hollola
Tiedottaminen Kirsi Saari-Moisio, Vantaa (varajäsen)
Tiedottaminen Merja Asp, Turku (varajäsen)

 

Edelleen tiedotamme yhdistyksen asioista kotisivullamme https://metsamorri.suomenlatu.org/
Seuraa myös yhdistyksen facebook sivua
https://www.facebook.com/groups/422717321227634

 

Sähköpostiosoitteesi muuttuessa muistathan ilmoittaa sen myös meille. Jos sait tiedon tästä jäsenkirjeestä puskaradion kautta, niin todennäköisesti et ole yhdistykseen liittyessäsi antanut lupaa markkinointiviesteille. Ole yhteydessä metsamorri.ohjaajat@gmail.com

 

Lukuiloa toivottaen Metsämörriohjaajat ry:n hallitus

Terveisiä jäseniltämme

Tässä osiossa haluamme kuulla sinun vinkeistäsi ja nähdä kuviasi metsämörritoiminnan parissa. Voit halutessasi lähettää niitä metsamorri.ohjaajat@gmail.com  ja julkaisemme niitä jäsenkirjeessämme ja kotisivullamme.

Yhdistyksen ja hallituksen jäsen Kirsi jakoi meille kertomuksen keväisestä ötökkäretkestä. Pääset lukemaan siitä tästä ttps://metsamohrri.suomenlatu.org/aluetoiminta/terveisia-jaseniltamme/kevat-tarina-jasenkirje-1-22/

Tapahtuu

Suomen Ladun suomenkielinen metsämörritoiminta täyttää 30 vuotta vuonna 2022. Metsämörriohjaajat ry juhlii koko vuoden ajan. Varsinainen Metsämörrin juhlaviikko on 19.-25.9.2022.

Yhdistys julkaisee kotisivullaan https://metsamorri.suomenlatu.org/metsamorri-30v/vinkkeja/ joka kuukausi toimintavinkin, jota voi hyödyntää metsämörritoiminnassa. Jokaiselle jäsenelle postitetaan juhlavuoden Metsämörri lehti, oletkin saattanut jo saada sen.

Kannustamme kaikkia järjestämään metsämörriretkiä etenkin juhlaviikolla ja muulloinkin. Suomen ladun sivulta löydät metsämörrilaskurin, johon voit merkitä retkelle osallistuneiden määrän https://www.suomenlatu.fi/metsamorri-30-vuotta/etusivu.html.

Tavoitteenamme on saada järjestettyä jokaisella latualueella jonkinlainen metsämörritapahtuma  jäsentemme/paikallisen jäsenyhdistyksen kanssa yhteistyössä. Eli jos innostuit edellisestä niin ole yhteydessä metsamorri.ohjaajat@gmail.com 

Aluetoiminta

Lounais-Suomi:
15.5 klo 15-17 Kaarinan ja lähikuntien metsämörriohjaajien tapaaminen, Nipsikatu 1, Littoinen. Tiedossa ideoiden ja kuulumisten vaihtoa metsämörrin juhlavuodesta. Kymmenelle (10) ensimmäiselle luvassa metsämörrin tuubihuivi. Pukeudu säänmukaisesti ja ota omat eväät.

18.9 klo 11-13 Mörri perheretki Littoisten hiekkarannalla

Oulun seutu:
21.5 klo 14  Oulun seudun metsämörriohjaajien tapaaminen Sanginjoen Riistapolulla. Laita Google mapsiin Sanginjoen Riistapolku ja opastaa oikealle paikalle. Jos ei paikka tahdo löytyä niin ole yhteydessä Tarjaan, jonka yhteystiedot löydät alhaalta. Pääsette tutustumaan uuteen alueyhdyshenkilö Tarja Pantsariin ja vaihtamaan kuulumisia metsämörritoiminnasta. Lisätiedot: kontsar@gmail.com, p. 040 869 7197

Uusimaa:
25.9 klo 10-13 järjestävät uudenmaan alueen  yhdistykset yhdessä juhlat metsämörritoiminnan 30- vuotisen toiminnan kunniaksi Keravan Keinukalliossa, Keinukalliontie 42. Tervetuloa mukaan. Lisätiedot saijaeronen@gmail.com

25.9 klo 13-15 Uudenmaan alueen metsämörriohjaajien tapaaminen Keravan Keinukalliossa, Keinukalliontie 42.
Lisätiedot: saijaeronen@gmail.com

Kymi-Vuoksi: syksyllä 2022
Itä-Suomi: syksyllä 2022
Häme: syksyllä 2022
Keski-Suomi: syksyllä 2022

Metsämörriohjaajat ry haluaa tuoda tukea ja toimintaa jäsenilleen aluetoiminnan muodossa. Jotta valtakunnallisena yhdistyksenä voimme tarjota edellä mainittuja asioista tasapuolisesti ympäri Suomen, olemme jakaneet maan 8 alueeseen, samoin kuin Suomen Latu jäsenyhdistyksensä latualueisiin. Metsämörriohjaajat ry kuuluu valtakunnallisena yhdistyksenä Uudenmaan latualueeseen.

Alueille toivomme löytyvän metsämörritoiminnasta innostuneita yhdistyksen hallituksen ja alueiden metsämörriohjaajien tiedonvälitykseen ja alueelliseen toimintaan. Ajatuksena on, että jokaisella alueella toteutuisi näin alkuun vähintään 1 tapahtuma/vuosi. Aluetoimintaan on varattu käytettäväksi rahaa tietty määrä kullekin alueelle. Ole yhteydessä saijaeronen@gmail.com kiinnostuessasi aluetoiminnasta.

Terveiset Metsämörriltä

Tämä vuosi on ollut aika erikoinen kohdallani. Minusta on tehty uusia kirjoja ja lehtinenkin. Tämähän on kuin olisi syntymäpäivä, mutta nyt ei olekaan minun syntymäpäiväni vaan Suomen Ladun suomenkielisen metsämörritoiminnan 30 -vuotis juhlavuosi, hurraa. Hienoa ja kiitos, että jaksatte viedä lapsia luontoon ja opettaa heille luonnosta, siellä liikkumisesta ja sen suojelemisesta.

Jos kiinnostuit kirjoista niin niitä myydään Suomen Ladun kaupassa https://kauppa.suomenlatu.fi/metsamorri/

 

 

Koulutus

Suomen Latu tarjoaa vuonna 2022 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta.
Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto. Metsämörriohjaajat ry:n kautta on mahdollista hakea yhdistyksen ilmaispaikkaa Suomen Ladun koulutuksiin.

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi laita sähköpostia metsamorri.ohjaajat@gmail.com ja kerro miksi juuri sinun täytyisi päästä koulutukseen.

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä yhdistyksen määrittelemin käytännöin. Linkistä pääset tutustumaan sopimuspohjaan ilmaispaikan käytöstä
http://metsamorri.suomenlatu.org/toiminta/koulutus/

 

Materiaalit

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus lainata yhdistyksen materiaalia. Pukuja lainatessa on hyvä huomioida, että tekee varauksen hyvissä ajoin. Jos et voi hakea pukuja, niin yhdistys lähettää puvut ilmaiseksi, mutta palautuskulut joutuu lainaaja maksamaan itse. Jatkossa löydät allaolevat tiedot kotisivultamme http://metsamorri.suomenlatu.org/toiminta/materiaalit/

 

Suomen Ladun lastentoiminnan terveiset

Tervehdys Suomen Ladun toimistolta!

Metsämörrin juhlavuosi etenee ja paljon onkin jo tapahtunut. Upea Metsämörrin 30-vuotisjuhlalehti on tulossa postitse kaikkiin Suomen päiväkoteihin  – postilaatikko kolahtaa pian. Metsämörrin puuhat- somejulkaisusarjassa on tullut kivoja puuhavinkkejä kahdesti kuussa. Samalla tahdilla jatkamme koko vuoden ajan – ota siis seurantaan Suomen Latu lastentoiminnan sivut Facebookissa ja Instagramissa! Osa vinkeistä löytyy myös Metsämörriohjaajat ry:n nettisivuilta.
Metsämörrin juhlavuoden sivuilta www.suomenlatu.fi/metsamorri30 pääset ilmoittamaan oman retkesi mukaan Metsämörrin juhlaviikolle ja osallistut samalla upeiden palkintojen arvontaan. Jos olet tänä vuonna jo ehtinyt järjestää metsämörriretken tai -retkiä, voit käydä merkitsemässä sivuilta löytyvään laskuriin mukana olleiden lasten määrän. Tavoitteenamme on saada laskuriin vuoden aikana 100 000 lasta, joten jokainen merkintä on tärkeä.

Metsämörriasioiden lisäksi lastentoiminnassa tapahtuu toki paljon muutakin. Varhaiskasvatuksen ammattilaisille suunnattu Luonto toimintaympäristönä -koulutus on uudistunut ja sisältää nykyisin suuren määrän uusia leikkejä ja tehtäviä sekä koulutuksen Suuntamysteeri-menetelmän käyttöön. Tarkasta avointen koulutusten ajankohdat www.suomenlatu.fi/lty tai vinkkaa työnantajallesi, että koulutuspäivän voi tilata minne vain Suomessa – tulemme mielellämme teidän luoksenne!