Terveiset vuoden 2022 vuosikokousviikonlopusta

Tässä hallituksen jäsenen Annukan muistoja vuosikokousviikonlopusta Turusta. Yhdistyksen vuosikokousviikonloppu pidettiin 26.-27.3.2022 Turussa, nostalgisella laivahostel Borella. Aloitimme maittavalla lounaalla ravintola Göranissa. Ennen majoittumista laivan hytteihin osallistujat toivotettiin tervetulleeksi leikin avulla, ilolla ja naurulla höystettynä. Paikalla oli tuttuja kasvoja entiseen tapaan ja onneksi joukosta löytyi yksi uusi tuttavuuskin. Harmillisesti korona vähensi hieman meidän osallistujamäärää.

Opastettu kierros Forum Marinumiin, merellisen tiedon ja toiminnan keskukseen, oli yksi mielenkiintoisimmista kohteista Turussa. Oli useita näyttelyitä kahdessa eri rakennuksessa ja museolaivoilla. Saimme nähdä mm. entisten presidenttien käytössä olleen upean mahonkisen 1921 rakennetun Kultaranta laivan . Yli 300 perämoottorin kokoelma oli sekin vertaansa vailla. Mielenkiintoista nähtävää oli paljon, Parkki Sigyn, Tykkivene Karjala, Miinalaiva Keihässalmi, Fregatti Suomen Joutsen ja Bore.

Teimme pikapyrähdyksen Turun  surullisen kuuluisaan Kakolan Funikulaariin, rinnehissiin ,mutta se oli suljettu taas sähkökatkoksen takia. Aurajoen ylitykseen  jalkaisin tarvitaan Föriä eli lauttaa, mutta kovan tuulen takia lautta ei kulkenut ,harmi kyllä. Patikoimme Aurajokivartta kovassa tuulessa, matkan tuntuessa uskomattoman pitkältä, illalliselle  laivaravintola Svarte Rudolfiin. Nautinnollinen makuelämys oli kaikin puolin kohdillaan aina jälkiruokaa myöten.

Sunnuntaiaamu alkoi saunoen aamuvirkkujen kanssa. Aamupala oli ruhtinaallisen hyvää.
Hallituksen kokoustaessa, muut käväisivät katsastamassa Turun linnaa sekä Aurajokivartta. Laivahostel Boren komentosillalle ja sisätiloihin oli myös vapaapääsy.
Viikonlopun päätti lounas Ravintola Göranissa ja haikein mielin jätimme Turun ja Metsämörrin ystävät taaksemme . Turku on kaunis kaupunki upeine nähtävyyksineen, varsinkin kesällä, suosittelen kaikille tutustumista.