Kansainvälisyys

Terveiset Metsämörrisymposiumista Narasta, Japanista

 

Matkani alkoi Helsingistä Japanin Naraan metsämörrisymposiumiin ruotsalaisten, englantilaisten ja kiinalaisen metsämörriystävieni kanssa. Vietimme ensin pari päivää Osakassa ja Fukuchyamassa tutustuen  eri nähtävyyksiin ja kahteen luontopäiväkotiin, jossa saimme olla mukana metsämmörriretkellä.

 

Viikon tärkein päivä oli metsämörrisymposiumipäivä Narassa. Ylpeänä sain edustaa Suomea, Suomen Latu ry, Metsämörriohjaajat ry ja kaikkia metsämörriohjaajia. Suomeen oli suora meetyhteys tapahtumasta. Jokainen maa esiteltiin ja saimme kertoa oman maan metsämörritoiminnasta. Suomen Ladulta ja Ruotsista oli lisäksi videotervehdykset Japanin  30v metsämörritoiminnalle.

 

Viikkoon  28.4- 6.5 2023   mahtui paljon … pitkä lento ja kotiin pohjoisnavan kautta, kaunis luonto, riisipellot, puikoilla syöminen, makuelämyksiä, kielten sekamelskaa, 1000 yeniä oli n.7euroa, käteinen kävi, kortti ei juurikaan,  vasenliikenne,  oma bussi kokoajan, suunnaton vieraanvaraisuus , lahjojen antaminen, vuorilla tehty ruoka kaikille, luontoretkiä, tehtiin itse sushia,  bambumetsässä, työpajoja, laulua, naurua, temppeleitä, kuumia kylpyjä, elämyksiä, kokemuksia, uusien ja vanhojen, ystävien kohtaamisia. Suomesta vein Japaniin tuliaisina ruisleipää, puolukkaa, suklaata ja salmiakkia, ja opetin sisilisko -leikin kaikille, joka käännettiin japanin kielelle. Tapasin myös entisen ryhmäni Japanin lapset, jotka ajoivat 5 tuntia Naganosta Naraan, vain nähdäkseen minut. Niin ihanaa illan ja päivän viettoa yhdessä.

 

Meillä oli kokoajan aivan mahtava opas ja tulkki japanilainen sachiko Takami Ruotsista  ja hänen veljensä Ytaki Japanista, joita ilman emme olisi tulleet toimeen!! Seuraava Metsämörrisymposiumi on vuonna 2025 Englannissa Manchsterissa.

 

Annukan matkapäiväkirjaa voi käydä lukemassa Facebookryhmästä Metsämörriohjaajat (1. julkaisu 8. toukokuuta)

 

Metsämörriterveisin Annukka Stolt