2/23

Jäsenkirje 2/23

 

HOI KOLIKOK

 

Terveiset jälleen Metsämörriohjaajat ry:stä. Päivät ovat lyhentyneet ja syksy on edennyt jo niin pitkälle, että osassa maata on jo luntakin. Juurikin sopiva aika hämärähommille. Tässä jäsenkirjeessä pääset lukemaan, mitä opimme ollessamme mukana Suomen Ladun kaikille avoin ulkoilu -hankkeen kehittäjäryhmässä. Kalenterikin on hyvä kaivaa esille, ja merkitä sinne jo muistiin ensi kevään  metsämörriohjaajien tapaamisia alueilla. Itse metsämörrikin lähetti meille postia, kuinka hänen vierailunsa sujui Raahen kaikille avoimessa Metsämörri -tapahtumassa 14.10. Jännittävää! Kannattaa myös tutustua koulutus osioon. Kannustamme jäseniämme hyödyntämään yhdistyksemme ilmaispaikkoja Suomen Ladun koulutuksiin. Lainattaviin materiaaleihin olemme saanet myös hienon lisäyksen. Jäsenkirjeen loppupuolelta löydät myös Suomen Ladun lastentoiminnan kuulumiset.

 

Lukuiloa toivottaen Katja, puheenjohtaja

Tavoitat meidät parhaiten: metsamorri.ohjaajat@gmail.com.

kotisivumme Metsämörriohjaajat ry,

facebook -sivusto Metsämörriohjaajat 

instagram metsamorriohjaajat_ry

 

TAPAHTUU

 

 

TERVEISIÄ JÄSENILTÄMME

Metsämörriohjaajat ry:n hallituksen jäsen Annukka Stolt vieraili Narassa, Japanissa,  metsämörrisymposiumissa 28.4- 6.5 2023. Pääset lukemaan Annukan terveiset tästä

 

Metsämörriohjaajat ry on ollut tänä vuonna mukana myös Suomen Ladun kaikille avoin ulkoilu -hankkee kehittäjäryhmässä ja sen kuulumisista pääset lukemaan  TEE LINKKI VIELÄ TÄHÄN.

 

ALUETOIMINTA

Metsämörriohjaajien tapaamisia alueilla keväällä 2024

 

Lappi: Aika ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Oulu: Aika ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Itä-Suomi: la 6.4 klo 13-15 Kuopiossa Pilpassa, Pilpantie 261. Ohjelmassa metsämörrin suuntamysteeriä ja ajatusten jakoa metsämörritoiminnasta. Ilmoittautuminen 3.4 mennessä salmelakatja@gmail.com.

Kymi-Vuoksi: ma 6.5. klo 18.00 Lappeenrannassa Mäntylän päiväkodin laavulla, kaarnepolku 3. Ohjelmassa metsämörritouhuja ja metsäpuuhia. Ilmoittautuminen 3.5. mennessä ullamaijakakela@gmail.com.

Keski-Suomi: Aika ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Uusimaa: 14.4. klo 13-15 Järvenpäässä, paikka tarkentuu myöhemmin. 

Häme: Aika ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Lounais-Suomi: Aika ja paikka tarkentuu myöhemmin. 

 

Jos sinulla on tiedossa paikkakunta, jossa kaivattaisiin metsämörriohjaajien tapaamista niin vinkkaa siitä  meille sähköpostitse metsamorri.ohjaajat@gmail.com

 

TERVEISET METSÄMÖRRILTÄ

Hoi kolikok! 

Pääsinpä eräänä lokakuisena lauantaina viettämään mukavia hetkiä Raahessa. Meren äärelle oli pystytetty hienoja tehtäviä, joiden parissa paikalle saapuneet lapset ja aikuiset pääsivät touhuamaan luonnossa. Ja minulle, Metsämörrille, oli viritelty hieno riippumatto, jossa sain välillä rentoutua ystävieni leppäkertun ja etanan kanssa. Sain luokseni riippumattoon myös ihastuttavia uusia ystäviä höpöttelemään, laulamaan ja jutustelemaan. Rentoilun ja seurustelun lisäksi ehdin myös nauttia nuotion lämmöstä ja seikkailla alueella tehtäviin itsekin tutustuen. 

 

Pääsin päivän aikana myös auttamaan pikkuihmisiä mm. suuntamysteerin kysymysten ratkomisessa – jostain syystä kysymykset olivat minulle aivan lasten leikkiä! Satuhetkellä nautiskelin yhdessä lasten kanssa jännittävästä syntytarinastani, sain myös kunnian antaa satuhierontaa eräälle rohkealle ystävälle. Heittoseinät osoittautuivat hyvin suosituiksi ja näiden pariin minua haastettiinkin. Aistipolulla pääsin näyttämään lehden toimittajaksi itseään kutsuvalle ystävälle mm. kuinka Metsämörrin hajuaisti toimii eri tuoksujen tunnistamisessa. Myös etsintä- ja tutkimistehtävät olivat mielenkiintoisia. Ja erikoisella kiipeilyradallakin ehdin harjoittaa tasapainoani yhdessä lasten kanssa. 

 

Voi miten ikimuistoinen päivä tuo minulle olikaan, luultavasti myös monelle pienelle ystävälleni. Ja miten hienoa onkaan, kun useat Metsämörrin ystävät olivat tällaisen hienon päivän järjestäneet ja paikalle lisääkin väkeä houkutelleet. Luonnossa on vetovoimaa, joka kutsuu luokseen aina uusiin ja yhä uusiin seikkailuihin.

 

KOULUTUS

 

Suomen Latu tarjoaa jälleen vuonna 2024 jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta. Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto. Esimerkiksi kaksi kurssipaikkaa metsämörritoimintaan, kaksi Muumien ulkoilukouluun ja kaksi polkujuoksun ohjaajakurssille.

 

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi laita sähköpostia metsamorri.ohjaajat@gmail.com ja kerro miksi juuri sinun täytyisi päästä koulutukseen. 

 

Koulutettava sopii yhdistyksen kanssa, miten koulutuksen sisältöä/henkilön  osaamista hyödynnetään yhdistyksessä vastineeksi ilmaispaikasta.  Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan sopimuspohjaan.

sopimuspohja-ilmaispaikkakoulutukseen

 

SUOMEN LADUN LASTENTOIMINNAN TERVEISET

Näin marraskuussa alkaa olla se aika vuodesta, kun tontut lähtevät liikkeelle… Metsämörrin tonttukoulussa pääset selvittämään, olisiko sinussa tai metsämörriryhmäsi lapsissa tonttuainesta! Tonttukoulun materiaalit ovat laatineet metsämörriohjaajat Mari Niemi ja Sisko Eskelinen. Tulostettava materiaali löytyy Suomen Ladun ulkoiluvinkit-sivulta: www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/lasten-ja-perheiden-ulkoiluvinkit/metsamorri 

Toisena vinkkinä haluan mainita kurssivalikoimamme uusimman tulokkaan, Metsämörriohjaajan päivityskurssin. Päivityskurssi on tarkoitettu metsämörriohjaajille, joiden peruskurssista on vierähtänyt jo vuosia. Päivityskurssilla saat muistin virkistystä ja tietoa uusimmista tuulista. Kurssilla kertaamme metsämörritoiminnan ydinasioita, leikkejä ja tehtäviä. Saat ajankohtaista tietoa ja uusimman, vuonna 2023 julkaistun metsämörriohjaajan oppaan. Päivityskurssit toteutetaan etäkoulutuksina, joten osallistuminen onnistuu mistä tahansa. Kurssin kesto on 2,5 h. Lue lisää: www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/metsamorri/kouluttaudu

 

Terveisin Tuija Suomen Ladun toimistolta

 

MATERIAALIT

 

Täältä löydät edelleen tulostettavaa ja lainattavaa materiaalia. Tänä syksynä lainattaviin materiaaleihin on tullut metsämörrin heittoseinä. Se on lainassa tällä hetkellä Turun alueella, josta se menee seuraavaksi Oulun alueelle. Jos innostut lainaamaan kyseistä heittoseinää niin laita sähköpostia metsamorri.ohjaajat@gmail.com. 

 

Edelleen jaamme Metsämörrin suuntamysteeriä jäsenille niin vanhoille kuin uusillekin. Jos et jäsenenä vielä ole sitä saanut ja haluaisit sen niin laita sähköpostia metsamorri.ohjaajat@gmail.com.