2/21

Metsämörriohjaajat ry jäsenkirje 2/2021

 

Hoi kolikok

Syksyinen tervehdys Metsämörriohjaajat ry:stä. Ilmat ovat viilenneet ja talvi alkaa lähestymään. Miten sinä jaksat tänä pimeänä vuodenaikana? Lähde yksin metsämörriretkelle ja anna itsellesi mahdollisuus kerätä omien aistiesi kautta hyvinvointia luonnosta. Seuraavasta linkistä löydät materiaalia, jota voit hyödyntää itsesi tai ryhmäsi kanssa. https://www.suomenlatu.fi/media/kaikki-kortit-a4-netti.pdf

Lukuiloa toivottaen Metsämörriohjaajat ry:n hallitus

Terveisiä jäseniltä

Tässä osiossa haluamme kuulla sinun vinkeistäsi ja nähdä kuviasi metsämörritoiminnan parissa. Voit halutessasi lähettää niitä metsamorri.ohjaajat@gmail.com  ja julkaisemme niitä jäsenkirjeessämme ja kotisivullamme
http://metsamorri.suomenlatu.org/aluetoiminta/terveisia-jaseniltamme/

 

Jäsenemme Mari ja Heli osallistuivat Metsämörriohjaajat ry:n toiminnalliseen viikonloppuun 2.-3.10.2021 Suomenlinnassa. Tästä voit lukea siitä.

 

HOI KOLIKOK

 Lokakuun alku 2021

Metsämörriohjaajat ry:n toiminnallinen tapaaminen

syksyisessä Suomenlinnassa.

Koronatauon jälkeen

koolla vanhoja konkareita ja uusia kasvoja

– samasta asiasta innostuneita kaikki.

Mahtui viikonloppuun puuhaa monenmoista;

Oli puheenjohtajan katsaus toimintaan

ja tietysti Metsämörri-kuulumisia 😊

Mari tarjoili makupaloja Luonnosta toimintaympäristönä

sekä Suuntamysteerin tehtävineen.

Mukana myös ripaus romantiikkaa

– Rakkaudella Viaporista –

ja oppaan johdolla sukellus menneeseen aikaan.

Lopuksi vielä Saijan kanssa suunniteltiin tulevaa,

mietittiin kuinka piristää aluetoimintaa

ja heiteltiin ajatuksia Mörrimysteeriin.

Tapaamisessa siis kaikkea tätä:

kokemusten jakoa,

ajatusten vaihtoa,

mukavaa  yhdessä vietettyä aikaa.

Oivalluksia,

uuden oppimista,

iloa ja innostusta.

Kiitokset Hostel Suomenlinna;

seiniesi suojissa juttu luisti, ruoka maistui ja unikin tuli.

Missähän kokoontuu iloinen porukka seuraavan kerran…

…toivottavasti sinäkin olet silloin mukana <3

 

Puheenjohtaja: Metsämörriohjaajat ry:n puheenjohtajana Katja Salmela-Nieminen

Mari: Suomen Ladun lasten luontotoiminnan asiantuntija Mari Parikka-Nihti

Saija: Metsämörriohjaajat ry:n jäsen- ja aluevastaava Saija Eronen

Jäsenemme Mari ja Heli loivat tämän tekstin

 

Tällä porukalla vietettiin toiminnallista viikon- loppua Suomenlinnassa.

Tapahtuu

Metsämörri täyttää 30 vuotta vuonna 2022. Metsämörriohjaajat ry juhlii koko vuoden ajan. Varsinainen Metsämörrin juhlaviikko on 19.-25.9.2022. Tarkoituksemme on julkaista https://metsamorri.suomenlatu.org/ sivustolla joka kuukausi toimintavinkki, jota voi hyödyntää metsämörritoiminnassa. Toivomme myös, että saisimme järjestettyä jokaisella latualueella jonkinlaisen metsämörritapahtuman aktiivisten jäsentemme/paikallisen jäsenyhdistyksen kanssa yhteistyössä. Eli jos innostuit edellisestä niin ole yhteydessä saijaeronen@gmail.com. Ja saattaapa jäsenille kolahtaa postiluukusta jotain pehmeää ja käyttökelpoistakin Metsämörrin juhlavuonna. Emme ole vielä edes päässeet juhlavuoden alkuun ja jo on ideoita, katsotaan keksimmekö juhlavuodeksi vielä jotain lisää.

Seuraa myös  facebooksivustoamme metsämörriohjaajat osoitteessa

https://www.facebook.com/groups/422717321227634

Aluetoiminta

Kymi-Vuoksi latualueen  metsämörriohjaajien tapaaminen Lappeenrannassa to 25.11.2021 klo 17.30 Järvikeskus Saimaariumissa, Satamatie 8. Opastetun kierroksen jälkeen mahdollisuus tutustua näyttelyyn. Glögitarjoilu. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 22.11.2021 mennessä ullamaijakakela@gmail.com

 

Metsämörriohjaajien tapaamiset latualueilla vuonna 2022

Oulun: Oulussa Alaköökillä, Ainolanpolku 1 vastapäätä, ma 24.1. klo 18-20
Tiedustelut ja ilmoittautumiset 21.1.2022 mennessä salmelakatja@gmail.com
Uudenmaan: Järvenpäässä Vanhankylänniemessä su 20.3. klo 11.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset AIKA TÄHÄN mennessä saijaeronen@gmail.com
Kymi-Vuoksen: syksyllä 2022
Itä-Suomen: syksyllä 2022
Hämeen: syksyllä 2022
Keski-Suomen:
Lounais-Suomen:

Metsämörriohjaajat ry haluaa tuoda tukea ja toimintaa jäsenilleen aluetoiminnan muodossa. Jotta valtakunnallisena yhdistyksenä voimme tarjota edellä mainittuja asioista tasapuolisesti ympäri Suomen, olemme jakaneet maan 8 alueeseen, samoin kuin Suomen Latu jäsenyhdistyksensä latualueisiin. Metsämörriohjaajat ry kuuluu valtakunnallisena yhdistyksenä Uudenmaan latualueeseen.

Alueille toivomme löytyvän metsämörritoiminnasta innostuneita yhdistyksen hallituksen ja alueiden metsämörriohjaajien tiedonvälitykseen ja alueelliseen toimintaan. Ajatuksena on, että jokaisella alueella toteutuisi näin alkuun vähintään 1 tapahtuma/vuosi. Aluetoimintaan on varattu käytettäväksi rahaa tietty määrä kullekin alueelle. Ole yhteydessä saijaeronen@gmail.com kiinnostuessasi aluetoiminnasta.

 

Terveiset Metsämörriltä

Ennen talven tuloa lähden tapaamaan  Tunturi-Tiinaa Lappiin. Alkutaipaleen matkustan hirven kyydillä ja napapiirillä vaihdan poron kyytiin. Tunturi-Tiinan mökillä on niin rauhallista ja luntakin on jo paljon. Voi miten minä nautin lumesta ja  tähtikirkkaasta taivaasta. Toivon, että myös revontulet näyttäytyvät.

Oletko sinä päässyt tapaamaan Metsämörrin ystäviä Tunturi-Tiinaa, Lohi-Valtteria tai Novaa. Jos innostuit heidän tapaamisestaan niin käy tutustumassa Suomen Ladun koulutustarjontaan ja tule mukaan Metsämörri ystävineen teemakurssille.
https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/metsamorri/kouluttaudu.html

Koulutus

Suomen Latu tarjoaa  jäsenyhdistyksille kurssipaikkoja maksutta.
Jäsenyhdistyksellä on kaksi ilmaista kurssipaikkaa per laji/toimintamuoto. Metsämörriohjaajat ry:n kautta on mahdollista hakea yhdistyksen ilmaispaikkaa Suomen Ladun koulutuksiin.

Jos olet kiinnostunut ohjaamaan toimintaa yhdistyksessä ja haluat kouluttautua ohjaajaksi laita sähköpostia metsamorri.ohjaajat@gmail.com ja kerro miksi juuri sinun täytyisi päästä koulutukseen.

Koulutettava sitoutuu ohjaamaan sovitun määrän toimintaa yhdistyksessä, yhdistyksen määrittelemin käytännöin ja korvauksin.  Linkistä pääset tutustumaan sopimuspohjaan ilmaispaikan käytöstä
http://metsamorri.suomenlatu.org/toiminta/koulutus/

 

Materiaalit

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus lainata yhdistyksen materiaalia. Pukuja lainatessa on hyvä huomioida, että tekee varauksen hyvissä ajoin. Jos et voi hakea pukuja, niin yhdistys lähettää puvut ilmaiseksi, mutta palautuskulut joutuu lainaaja maksamaan itse. Jatkossa löydät allaolevat tiedot kotisivultamme http://metsamorri.suomenlatu.org/toiminta/materiaalit/

Suomen Ladun lastentoiminnan terveiset

Vielä ehdit mukaan Suomen Ladun etäkursseille 
Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittaneille on tarjolla Metsämörri esiopetuksessa -teemakurssi 27.11. Ilmoittautuminen 15.11. mennessä: https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/metsamorri/kouluttaudu.html. Kaikille avoin Luonto toimintaympäristönä (2 h webinaari) puolestaan on 10.11. Ilmoittautuminen 3.11. mennessä https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lastentoiminta/luonto-toimintaymparistona.html. Kurssit saavat erinomaista palautetta, tervetuloa mukaan!

Vuoden 2022 kurssien ilmoittautuminen käynnistyy marraskuussa, suomenlatu.fi/metsamorri.

Kaikki lapset metsään – Metsämörri 30 v. 
Suomenkielinen metsämörritoiminta täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Metsämörri saa uuden ilmeen ja kuvituksen.

Juhlavuoden käynnistää joulukuussa ilmestyvä Suomen Ladun Metsämörri-teemainen seinäkalenteri. Jäsenet saavat kalenterin Latu ja Polku lehden 4/21 mukana, mikäli et ole jäsentiedoissasi estänyt varainkeruuta. Huhtikuussa postitamme Metsämörri-lehden ja -julisteen kaikkiin Suomen varhaiskasvatusyksiköihin ja Metsämörriohjaajat ry:n jäsenille. Syyskuun 19.-25. on Metsämörrin juhlaviikko, jolloin kutsumme kaikki metsämörriohjaajat viemään lapset ja perheet metsäretkelle. Laita ajankohta jo muistiin!  Lisäksi jaamme tietoa ja ideoita somessa ja www-sivuilla pitkin vuotta.

Uuden ilmeen myötä Suomen Ladun verkkokaupan Metsämörri-tuotteet myös uudistuvat. Tästä johtuen osa tuotteista on jo nyt poistunut myynnistä. Pahoittelemme, jos tämä on aiheuttanut harmia. Kannattaa seurata suomenlatu.fi/kauppa ja esim. Suomen ladun lastentoiminnan FB-sivuja, sillä paljon uutta tulee myös kauppaan tarjolle tulevan vuoden aikana. Hoi kolikok!

 

Valokuva: Titi Keskiväli