Umpihankihiihto

Umpihankihiihtoa metsäretkellä

Oletko koskaan kokeillut umpihankihiihtoa? Tai mitä umpihankihiihto edes on? Kun liikutaan paksussa lumessa ja tietenkin ilman hyvin hoidettua valmista latupohjaa niin silloin harjoitetaan umpihankihiihtoa.

 

Meille ilmestyi kerran varhaiskasvatuksen ryhmämme (isojen puoli)  ikkunan ulkopuolelle viesti Metsämörriltä. Metsämörrihän ei tule sisätiloihin ja yllättäen tämä tapahtui päivälevon aikaan 😊. Viestissä Metsämörri pyysi meitä tulemaan seuraavalla metsämörriretkellämme metsäpaikalle suksilla ja hiihtämään metsässä ilman latuja. Meillä oli se onnellinen tilanne, että pystyimme hiihtämään retkipaikalle pyörätietä pitkin eli ei tarvinnut kantaa suksia. Luulen, että Metsämörri ymmärtää, jos teillä ei ole mahdollisuutta mennä itse retkipaikalle hiihtämään, mutta käykää komeilemassa umpihankihiihtoa jossakin muussa paikassa.

 

Kutsu oli tietysti kirjoitettu tikkukirjaimin Metsämörrin käsialalla ja itse viesti oli jo vähän rypistynyt ollessaan Metsämörrin mukana. Tässä alla Metsämörrin viesti hänen jostakin löytämällään lehden palasella.

      Katja Salmela-Nieminen