Esteettömyyskuvaus


                                                                                     

 

Saapuminen:  

Tapahtuma paikka on Raahen Mikonkarin uimaranta, Lohenpyrstöntie 20, 92140 Pattijoki. Paikalle pääsee omalla autolla, pyörällä tai kävellen. Paikalle ei kulje julkinen liikenne. Matkaa Raahen keskustasta n.5km. Tarvittaessa lisätietoa paikasta tai ohjeita saapumiselle Veijo Ojala p. 044 045 0100. Esteettömyyskuvauksen ovat laatineet Katja Salmela-Nieminen ja Saija Eronen, p. 041 465 2420

Parkkialueita on yhteensä kolme(3).

-Parkki 1   Uimarannan parkkipaikka, esteetön, 200m
-Parkki 2   tienvarsipaikkoja 400m
-Parkki 3   Cake pop parkki 400m

– saattoliikenne pääsee lähimmäksi tapahtumapaikkaa 200 metrin päähän lähimmälle parkki 1 alueelle.

Parkkialueilla on liikenteenohjaus, jolle voi kertoa esteettömän pysäköinnin tarpeen. Alueella ei ole katoksia, jossa odottaa kyytiä sateen sattuessa.

 

Saapuessasi paikalle tunnistat tapahtuma-alueen metsämörritauluista. Tapahtuman vapaaehtoiset tunnistat Suomen Ladun tai Raahenseudun Ladun tunnuksin varustelluista liiveistä.

 

Avustajat:

Mahdollisimman monesta tapahtumapisteestä on pyritty tekemään esteetön. Paikalla on osassa toimintapisteissä ohjaajat avustamassa/neuvomassa. Tapahtumassa on myös ns. omatoimisia toimintapisteitä, jolloin oma avustaja on tarpeen.

 

Alueen yleiskuvaus:

Nuotiolle/tapahtuma-alueelle on parkkipaikoilta matkaa n.200m-400m. Alueelle johtaa hiekkapohjainen metsätie, joka levenee ja kapenee matkan varrella. Alue on metsäistä maastoa, joka meren äärellä. Tapahtuma-alue on 40×10 m sisältäen metsää ja aukeaa. Metsässä menee kahden ihmisen rinnakkain kuljettavia polkuja. Alue on verrattain tasaista, mutta luonnollisesti sisältäen pieniä kumpareita

 

Tapahtuma alueella sijaitsee myös ranta-alue, jossa kulkeminen tapahtuu pehmeällä hiekalla. Nuotiopaikalla on valvonta. Nuotio on avotulipaikka. Nuotion kahdella sivulla on penkki ja kaksi sivua on auki mahdollistaen esteettömän pääsyn nuotiolle.

 

Esteettömät toimintapisteet on sijoitettu aukealle alueelle. Tapahtuman pääpisteet sijaitsevat nuotiopaikan läheisyydessä. Alueella on kaksi (2) roska pistettä, jotka sijaistevat nuotion  ja vessarakennuksen vieressä. Retkietiketin mukaisesti ethän roskaa luontoa.

 

Tapahtuman infoteltta ja ensiapupiste sijaitsevat ranta-alueen reunalla tiiviillä maaperällä.

 

Alueen wc-tilat:

Alueella on kaksi komposti -wc:tä, jotka eivät ole esteettömiä. WC:hen noustessa on kaksi (2) porrasta. Lähistöllä ei ole muita toimitiloja, joista löytyisi esteetön wc.